Академія Чудес & gt; Кислоти в косметиці

Абіетіческая кислота (Abietic Acid) – органічна кислота, що виробляється з деревної смоли. Скипидар (з деревної смоли) містить 50% абіетіческой кислоти. У китайській медицині деревна смола століттями використовувалася для лікування ревматизму, нерухомості суглобів, зубного болю, наривів

і запалених ран. Спирти абіетіческой кислоти – абіетол і дігідроабіетол – застосовують в косметиці, у виробництві мила, лаків. Абіетіческая кислота малотоксична.

Адипиновая кислота (Adipic Acid) – безбарвна кристалічна речовина, слабо розчинна у воді. Нейтралізатор. Має водовідштовхувальні властивості. Використовується в відтінкових споліскування та інших окрашивающий засобах для волосся. Адипінова кислота малотоксична.

Азелаиновая кислота (Azelaic Acid) – природна насичена дикарбонових кислот. Володіє широким спектром біологічних властивостей. Використовується в засобах по догляду за шкірою, в основному для лікування fryt? зниження гіперфункції сальних залоз, усунення гіперпігментації.

Акрілінолевая кислота (Acrylinoleic Acid) – карбонова кислота, найчастіше суміш кислот. Використовується в косметичних засобах як загущающих, емульгуючого і диспергуючого компонента.

Альгінова кислота (Alginic Acid) – продукт, одержуваний з бурих морських водоростей шляхом кислотної обробки екстракту з сухих водоростей. Слабо розчиняється у воді, утворюючи в’язку дисперсію. Нетоксичний. У косметиці застосовується як желирующего і загущающих компонента в засобах по догляду за шкірою і волоссям, в зубних пастах.

Ю. Дрибноход & quot; Косметика. Косметологія. Словник-довідник & quot;

Знаходять:

  • неорганічна кислота в косметиці
  • аcid в косметичних засобах-