Лайм – користь і шкода зеленого “брата” лимона, лайм – користь і шкода для огранізму

Лайм & mdash; користь і шкода зеленого & laquo; брата & raquo; лимона Користь лайма

У кулінарії лайм використовують для освіжаючого аромату і додання кислоти страв і деяким напоям. Однак цей невеликий зелений фрукт дуже корисний для організму:

    лайм містить велику кількість вітамінів (А, С, вітаміни групи В); безліч мікроелементів (залізо, кальцій, калій, фосфор); лайм можна використовувати для профілактики хвороб серця, так як він зміцнює стінки капіляр і судин; лайм захищає наші зубки від карієсу і допомагає у профілактиці шкідливих відкладень; ефірні масла лайма нормалізують травлення і підвищують апетит.

Сік лайма можна використовувати як противірусний засіб завдяки великій кількості аскорбінової кислоти, як ранозагоювальний і антисептичний засіб. Використовується лайм і в медицині – при лікування герпесу, папілом і бородавок. Також цей зелений фрукт активно застосовується в косметології – сік лайма активізує роботу клітин і допомагає запобігти появі зморшок.

Цікаво відзначити, що лайм – прекрасний транквілізатор може використовуватися як засіб що піднімає настрій. Завдяки унікальному поєднанню таких речовин як вітаміни, макро-і мікроелементи, пектин і тіамін, лайм вкрай благотворно впливає на імунну систему людини.

Варто, однак, звернути увагу і на «зворотний бік медалі». Фахівці довели, що лайм сприяє активному виділенню шлункового соку, тому цей фрукт не рекомендується вживати людям з підвищеною кислотністю шлункового соку і страждають на виразкову хворобу. Не менш важливо й те, що кислоти, які містяться в соку лайма. можуть стати йнування зубної емалі.

Використання лайма

Лайм перестав бути рідкістю в нашій країні, і зустріти його можна на прилавках магазинів і на ринках. Напевно тому почали набувати популярності різні рецепти страв з лаймом. Цей фрукт частина використовується в салатах і кращими його «сусідами» можна назвати персики, груші, абрикоси та яблука. Господиням на замітку – лайм не переносить теплової обробки . тому що втрачає велику частину вітаміну С.

Для ароматизації напоїв і страв можна використовувати не тільки сік лайма – ефірне масло і цедра також відмінно підійдуть для таких цілей. Цікавий факт, що сушені плоди лайма і його листя входять до складу деяких спецій, а в Індії лайм маринують і засолюють.

Якщо говорити про косметологію, то лайм застосовується для відбілювання шкіри і зняття почервонінь. Також сік лайма допомагає позбутися слідів ударів. Косметологи цінують сік лайма через вміст в ньому рибофлавіну – речовини, яка надає на шкіру тонізуючу дію.

Ще по темі можна почитати

Знаходять:

  • Сколько кислоти у лайма