Принципи духовного зростання Світ Бога – ху Об’єднання

Принципи духовного зростання

Щоб визначити мету нашого життя, важливо зрозуміти заради чого ми були створені. Вище щастя людина може випробувати тільки через любов. У нашому світі, однак, ми бачимо різні розуміння того, що є любов. Такі різні розуміння призводять до протилежних наслідків. Ми розуміємо,

що справжня любов – це безкорислива самовіддача, відданість і відповідальність по відношенню до іншої людини і оточуючого нас світу.

Духовне зростання і справжня любов

«Сутність істинної любові – віддавати, жити заради інших і заради загального блага. Істинна любов віддає, забуває що вона віддала і продовжує віддавати, не перестаючи. Істинна любов дарує з радістю ». (Д-р Мун Сон Мьон)

Коли ми втілюємо цю любов у наших сім’ях, у ставленні до природи, з близькими і друзями, по відношенню до нашої країни, до світу і Богу, ми реалізуємо вищу мету і сенс нашого життя.

Що ж потрібно, щоб втілити таку любов? Для цього необхідно розвивати свою особистість і характер у здатності втілювати безкорисливість і самовіддачу, які є сутністю справжньої любові. Іншими словами, ми повинні рости духовно.

Що являє собою людина? Які структура і функції людини? Якщо людина має дуальну структуру, то які взаємовідносини між його духовним і фізичним «я»? І як відбувається духовне зростання людини ?

Фізичне «я»

Наше фізичне «я» складається з душі тіла і фізичного тіла. Душа тіла – це суб’єктна частина фізичного «я», відповідальна за фізіологічні функції існування, відтворення та життєдіяльності. Тому фізичне «я» управляє такими інстинктами, як потреба в їжі, сні, комфорті і сексуальний потяг. Фізичне тіло – це фізіологічний організм, що складається з різних органів, м’язів, кісток і т. п. Для повноцінного розвитку фізичного «я» людини вимагається повітря і сонячне світло (поживні елементи типу «янь»), а також різноманітна їжа і вода (поживні елементи типу «інь»). Фізичне «я» передає духовному «я» вітальні елементи.

Духовне «я»

Духовне «я» було створено як суб’єкт фізичного «я». Його можна відчувати тільки за допомогою духовних почуттів. Проте в результаті гріхопадіння людини ці почуття практично не набули розвитку. Тому навіть якщо людина релігійна і вірить в те, що у нього є духовне начало, у нього залишається багато питань, що стосуються того, що відбувається з душею після смерті. Перестає він існувати, втративши тіло? Чи приймає в духовному світі яку-небудь реальну форму? Яка його подальша доля в духовному світі: зливається чи він як субстанція з Богом або продовжує існувати незалежно від Нього? Якщо так, то що являє собою наше духовне начало?

Згідно з Божим Принципу. кожна людина має фізичне «я» і духовне «я». З точки зору форми духовне «я» подібно фізичному. Воно може безпосередньо сполуч2ися з Богом. Покинувши після смерті фізичне тіло. духовне «я» навічно залишається в невидимому світі. Людина бажає жити вічно, так як його духовне «я» має вічну природу. Духовне «я» складається з душі духу і тіла духу. Душа духу – це центр духовного «я», відповідальний за вічне життя. любов та ідеали людини. Завдяки їй життя людини знаходить справжню цінність, бо під її впливом він починає прагнути до істини, краси, добра і любові. Душа духу є суть і суб’єкт духовного «я», місце можливого перебування Бога. Тіло духу – це тіло духовного «я», аналогічно фізичному тілу (тілу нашого фізичного «я»).

Як росте духовне “я”?

Для розвитку і вдосконалення духовного «я» потрібна їжа. Поживний елемент типу «янь» для духовного «я» – це надходить від Бога елемент життя, завдяки якому розвивається серце людини і він стає втіленням істини. А живильний елемент типу «інь» для розвитку духовного «я» – це надходить від фізичного «я» вітальний елемент. Діючи по Слову Божому, фізичне «я» породжує вітальний елемент добра, необхідний для розвитку духовного «я».

Духовне «я» може розвиватися тільки на основі взаємодії з фізичним «я». Отримуючи від фізичного «я» вітальний елемент, духовне «я» у відповідь повертає йому певний елемент, який називається духовним елементом. Духовний елемент повідомляє людині духовну радість і направляє фізичне «я» до того, щоб людина могла стати втіленням істини.

Духовне зростання через відносини між духовним і фізичним «я»

Отже, духовне і фізичне «я» пов’язані між собою як суб’єкт і об’єкт, і духовне «я» розвивається і вдосконалюється тільки на основі своїх відносин з фізичним «я». Якість фізичного життя людини знаходить своє вираження у вигляді вітального елемента, який передається духовному «я».

Тому якість духовного «я» залежить від якості фізичного життя. Відповідно, духовне «я», яка отримує вітальний елемент добра від фізичного «я», стає носієм добра. І, навпаки, вступник до нього від фізичного «я» вітальний елемент зла??робить людину злим. Щоб виправити своє неправедне духовне «я», людині необхідно неухильно слідувати Божому Слову, своїм фізичним тілом втілюючи це Слово в життя, і тоді, як результат встановлених умов добра, його духовне «я» знайде вітальні елементи добра.

Відношення між духовним і фізичним «я» нагадує відношення між деревом і плодом. Дозрілий плід знімають з дерева, яке врешті-решт звертається в прах. Аналогічним чином, створене для вічного життя духовне «я», відокремившись від фізичного тіла, залишається вічно жити в духовному світі, в той час як тіло повертається в землю.

Багато хто вірить, що фізичне «я» людини стало смертним через гріхопадіння. Але це не так. У Книзі Буття приведено попередження Бога: «. в день, в який скуштуєш від нього, смертю помреш »(Бут. 2: 17). Виходить, що Адам і Єва мали вмерти безпосередньо після гріхопадіння. Але Адам прожив на землі 930 років і справив на світ дітей.

Отже, гріхопадіння стало причиною не тієї смерті, при якій фізичне тіло повертається в землю. Коли перші люди, що не пішовши заповіді Бога, здійснили гріхопадіння, вони померли духовно, тобто припинило функціонувати їх духовне «я», яке могло спілкуватися з Богом. У Проповідник сказано: «І вернеться порох у землю, чим він і був; а дух вернеться знову до Бога, що дав був його »(Еккл. 12:7). Отже, фізичне «я» повертається в землю згідно природному порядку світобудови. Ця проблема детально розглядається в розділі «Воскресіння» Божественного Принципу.

Сфера, в якій перебуває людина в духовному світі, визначається якістю його духовного «я», що, в свою чергу, залежить від того, яким було життя людини на землі. А Бог, Месія і релігія можуть лише навчити людей, як їм уникнути пекла і знайти шлях до Царства Небесного. Кожен вирішує сам, чи приймати йому вчення Бога або церкви.

У світі, де здійснена Божа мета творіння, немає місця для сатани, гріха і пекла. Відповідно з Божим ідеалом творіння, повинно існувати лише Царство Небесне. Але через гріх людина, втративши свою споконвічну цінність, став подібний сміттю. Сфера, де перебуває подібний людина і є пекло.

Душа людини з точки зору відносин між душею духу і душею тіла

Відносини між душею духу і душею тіла – це відносини між внутрішньою природою і зовнішньою формою. Коли, об’єднуючи свої властивості за допомогою дії віддання і прийняття, душа духу (суб’єкт) і душа тіла (об’єкт) утворюють єдине ціле, формується душа людини. Коли душа духу і душа тіла досконалої особистості об’єднуються в результаті дії віддання і прийняття, зосередженого на Богові, утворюється початкова душа. Споконвічна душа завжди направляє людину до здійснення волі Бога і цілі Бога. Коли фізичне «я» повертається в землю, існування душі тіла припиняється, але початкова душа, утворена в результаті дії віддання і прийняття між душею духу і душею тіла, зберігається в духовному «я».

Коли душа духу і душа тіла людини здійснюють дію віддання і прийняття, грунтуючись на істині чи на тому, що людина приймає за таку, утворюється совість. Досконала людина завжди слід досконалої істини Бога. При цьому початкова душа і совість не можуть розходитися, навпаки, вони єдині. Тоді початкова душа і совість просто є внутрішнім і зовнішнім аспектами людської душі, напрямними людини до здійснення Божої мети добра і в житті згідно з Його волею добра.

Незважаючи на гріхопадіння, в людині ще залишається початкова душа, напрямна його в бік добра. Але занепалі люди втратили абсолютний еталон істини, і, оскільки зараз існують різні критерії істини, уявлення людей про совість також розходяться. Наявність різних світоглядів або вірувань передбачає відмінні один від одного погляди на те, що таке совість.

Згрішивши і не досягнувши зрілості, людина потрапила під вплив сил зла, тому його душа не може достатньою мірою отримувати від Бога елемент життя. Така душа духу не здатна зайняти становище суб’єкта по відношенню до душі тіла; навпаки, вона знаходиться у владі душі тіла. Коли подібна недосконала душа духу, в результаті дії віддання і прийняття зливається в єдине ціле, з душею тіла, що знаходиться у владі сатани, з’являється зла душа. Споконвічна душа і совість борються проти цієї злої душі, яка противиться Божій волі, і направляють людини у бік добра.

Отже, слідуючи шляху духовного зростання . ми можемо стати втіленням істинної любові і реалізувати мету і призначення нашого життя.

«Причина моєї появи – не в мені самому, тому й мета мого життя не визначається лише мною, в цьому немає жодного сумніву». (Д-р Мун Сон Мьон)