Рамадан, Кур’ан і ми

Рамаданскіе бесіди: “Серця заспокоюються поминанням Аллаха”

Місяць Рамадан є часом, коли ми, незважаючи на труднощі, тримаємося подалі від неприпустимого в нашому житті. В останні одинадцять місяців ми віддавали перевагу нашому фізичному “я”, ніж душі. Ми робили те, чого

не повинні були, ми, ймовірно, нехтували деякими обов’язками по відношенню до Аллаха, субханаху ва Ta`ала. Може бути, ми не читали Коран стільки, скільки потрібно і можливо, нехтували деякими з молитов.

Місяць Рамадан є часом, коли Аллах велить нам обмежити наше фізичне харчування і замість цього зосередитися на духовному, щоб вдихнути життя в наші серця і поліпшити наш духовний стан.

Це час визнати наші недоліки протягом останніх місяців і хатися вперед з метою поліпшення відносин з Аллахом, з Його Книгою і з Його Посланцем (мир йому і благословення Аллаха).

Пост протягом дня нагадує нам, що наша мета в житті це не тільки задоволення бажань нашого “я” ( нафс ), це нагадування, що змушує нас зосередитися на годуванні нашої душі. Протягом дня ми вчимося очищати наші серця від бажання нафс так, щоб вночі ми могли заповнити його світлом Корану.

Наступним кроком є?? таравіх. щоб дати нашій душі очищення і зарядку. Вступаючи в гармонію з цим процесом з початку місяця, наші серця оживають, а в останні десять ночей місяця ми стоїмо ще довше в молитві тахаджуд. щоб наповнити наші серця солодкістю поклоніння.

Аллах говорить:

На місяць Рамадан був посланий Коран – вірне керівництво для людей, ясні докази вірного керівництва й розрізнення. Той з вас, кого застане цей місяць, повинен поститися. А якщо хто хворий або знаходиться в дорозі, то нехай постить стільки ж днів в інший час. Аллах бажає вам полегшення і не бажає вам труднощі. Він бажає, щоб ви довели до кінця визначене число днів і возвеличили Аллаха за те, що Він наставив вас на прямий шлях. Бути може, ви будете вдячні. (2: 185)

Цікаво, що Аллах при згадці Рамадана, в першу чергу, не говорить про піст. Що спадає нам на думку, коли ми думаємо про Рамадан? Як правило, наша перша думка – пост, чи не так? Але ми бачимо, що Аллах в першу чергу представляє роль Рамадана в збільшенні наших відносин з Кораном і тільки потім Він говорить про необхідність дотримуватися посту.

Метою посту є богобоязливість. але що насправді дозволить нам встановити Таква в нашому житті, якщо не Коран? Тому нам потрібно постаратися і підготувати себе до встановлення відносин з Книгою Аллаха. Ураза очищає наші серця від бажань і прагне до більш високих цілей, і ця мета може бути досягнута тільки завдяки їжею для душі, чим є Коран.

Аллах говорить в Корані:

Ми зміцнили їхні серця, коли вони встали і сказали: “Господь наш – Господь небес і землі! Ми не станемо волати до інших божествам крім Нього. В такому випадку ми вимовили б надмірне. (18 : 14)

У Рамадан ми повинні докласти зусилля, щоб встановити зв’язок з Кораном. Як тільки ми починаємо робити зусилля, Аллах робить його більш доступним для нас, і ми починаємо відчувати солодкість рабства. Нам потрібно проживати цей місяць не тільки з метою покращення себе, але і в підготовці за рахунок збільшення хорошого так, щоб наші хороші дії стали причиною, по якій Аллах дасть нам можливість завершити Рамадан, ставши кращим і будучи прощеними. Посланник (мир йому) сказав нам: “Той, хто постить в Рамадан з щирою вірою і прагне до нагороди Аллаха, то його минулі і майбутні гріхи прощені” (Ахмад) < / p>

Встановіть деякі цілі для себе щодо Корану. Якщо ви не знаєте, як читати його правильно, дізнайтеся. Якщо не читаєте його часто, час від часу намагайтеся робити це.

Поміркуйте над керівництвом в Корані і спробуйте засвоїти його уроки. Прагнете до встановлення потужної основи для Корану в житті, завдяки чому ви зможете здійснювати дії, які дозволять вам встановити зв’язок з Кораном у Рамадан і продовжити її в последущем. Таким чином, коли шайтани покинуть нас одного разу, в наших серцях з’явиться захисний механізм богобоязливості, який допоможе нам у майбутньому.

Нарешті, це місяць Корану, і це зобов’язує нас приділяти особливу увагу цій книзі протягом місяця. Нашою метою має бути побудова відносин з Кораном не тільки в 30 днів Рамадану, але швидше, побудова сильних, глибоких, непохитних основ для відносин, які будуть процвітати протягом наступних одинадцяти місяців.