Зубна паста Місвак, ціна б., Купити в Грозному – (ID # 6145670)

Зубна паста Місвак. Грозний Рекомендації для безпечних покупок на Tiu. ru.

Дізнайтеся максимум інформації про компанію, умови оплати та доставки.

Прочитайте відгуки про продавця.

Уважно вивчіть інформацію про товар або послугу.

Опис

паста з Сивак. лікувальна

Місвак

(сивак) – це чистка зубів і те, чим чистять зуби, видаляють залишки їжі і знімають наліт. Пророк Мухаммад (хай благословить його Всевишній і вітає) говорив: «Сивак – це чистота порожнини рота і достаток Всевишнього [вами]». (Хадіс від ‘Аіши; св. Х. Ахмада, ан-Насаї і ін.).

За часів Пророка, як і сьогодні, є чагарники, гілки якого застосовувалися і застосовуються як щітка і паста одноразово. Саме ці гілочки, нарізані приблизно на довжину сучасних зубних щіток, і маються на увазі в першу чергу в згаданому хадисі, як і у всіх інших хадисах, що розповідають про місваком або Сивак. На сьогоднішній день результатами наукових досліджень доведена значна і багатогранна користь місваком для порожнини рота. Наприклад, зубний наліт зчищається цієї паличної безболісно і дуже ефективно, що в свою чергу запобігає утворенню карієсу. Серед сучасних зубних паст маються і ті, одним з основних компонентів яких є місвак.

Що стосується часу застосування, то воно не має обмежень: після сну, після тривалої мовчанки або розмови, після їди і т. д. Головним, з точки зору дій Пророка Мухаммада, є постійний догляд за порожниною рота з метою збереження здоров’я і свіжості дихання. Наприклад ‘Аїша передавала, що «Посланник Всевишнього, коли повертався додому, в першу чергу чистив зуби».

Вчені одностайні в тому, що чищення зубів місваком (як і інша форма підтримки порожнини рота в чистоті) є сунной муаккяда (обов’язковим на рівні сунни), так як Пророк був постійний в цьому і спонукав до цього інших.

Щодо чистки зубів паличкою-місваком перед вчиненням черговий молитви-намазу слід звернути увагу на те, що в одних хадисах йдеться про бажаність чистки зубів перед полосканням рота під час здійснення обмивання (вуду ‘), а в інших – перед молитвою. І на закінчення наведу ще один хадис: «Пророк Мухаммад завжди, вдень це було чи вночі, після пробудження від сну, чистив зуби перед тим, як зробити обмивання» (хадис від ‘Аіші; св. Х. Ахмада і Абу Дауда). < / p>

Питання: Чи можна користуватися місваком під час дотримання посту?

Відповідь: В даному питанні є два практичних акценту, пояснення. Богослови шафиитского і ханбалітської мазхабов говорять про небажаність використання місваком після початку часу полуденної молитви («Зухр») і до заходу сонця. Аргументація у них не пряма, а непряма: Пророк Мухаммад (хай благословить його Всевишній і вітає) говорив: «Запах з рота постящегося, перед Всевишнім, краще запаху пахощі». (Св. Х. Аль-Бухарі та Мусліма). «Тобто, – уклала дана група вчених, – бажано після полудня зберегти природний запах порожнини рота».

Богослови ханафитского і малікітского мазхабов говорять про допустимість використання місваком протягом усього часу посту. Спираються вони в своєму висновку на всі хадіси, що підкреслюють і спонукають до збереження чистоти порожнини рота і видаленню неприємних запахів, а також на два спеціальні хадісу, що стосуються того, хто постить: Пророк Мухаммад говорив: «Одним з найкращих якостей постящегося, є [застосування] місваком». (Хадіс від ‘Аіші; св. Х. Ібн Маджа), а також слова’ Аміра ібн Рабі’а: «Пророк Мухаммад постійно користувався місваком під час посту». (Св. Х. Ахмада, ат-Тірмізі і Абу Дауд).

Імам аш-Шавкяні, наприклад, говорив: «Правильним є бажаність (мустахаб) користування місваком протягом усього часу посту. Так вважала бoльшая частина вчених ».

Величезна значимість місваком.

Важливість використання місваком, у світлі Хадисов і висловлювань сподвижників Аллаха і Алімов.

Абдуллах ібн Джараад (нехай буде задоволений ним Аллах) передав Слова Посланника Аллаха (мир йому): «Потреба використовувати місвак – це природно для людини». (Аль Фатхуль Кабіір).

Сунна пророків (мир їм).

Абу Аййюб (нехай буде задоволений ним Аллах) передав Слова Посланника Аллаха (мир йому): “Чотири наступних пункту є сунной Пророків (мир їм): скромність, використання Атара (духів) і місваком, а також никях» (Мішкаат) . (Примітка: іноді замість скромності згадується обрізання).

Поряд з незліченними перевагами використання місваком йде те, що це була сунна не одного, а багатьох пророків (мир їм). І яких же благ себе позбавляє той, хто не користується місваком, в той час як їм користувалися Пророки Всевишнього!

Алляма ібн Ісмаїл (нехай буде милостивий до нього Аллах) сказав, «Я вражений тими людьми, які, незважаючи на всі блага і гідності місваком, все ж нехтують ним, позбавляючи, таким чином, себе величезного благословення, заподіюючи собі ж шкоду і піддаючи позбавленням.

Місвак – богоугодна діяння.

Абдуллах ібн Умар (нехай буде задоволений ним Аллах) передав Слова Посланника Аллаха (мир йому): «Зробіть належним для себе використання місваком, так як в цьому полягає не тільки чистота рота, але і достаток Всевишнього вами». (Шарх Тірмізі).

Аїша (нехай буде нею задоволений Аллах) передала Слова Посланника Аллаха (мир йому): “Використання місваком приносить чистоту рота і достаток Господа». (Бухарі).

Рада Ангела Джибріла (мир йому).

Місвак мало не став фардом. Абу умам передав (нехай буде задоволений ним Аллах) слова Посланника Аллаха (мир йому): «Використовуйте місвак, так як це очищає рот і дає достаток вами Господа. Ангел Джибрил (мир йому) так часто рекомендував мені місвак, що я думав, що це стане фардом для моєї умми. А сам я використовую місвак так багато і часто, що навіть боюся за свої зуби ». (Ібн Маджа).

Абу Хурейра (нехай буде задоволений ним Аллах) передав слова Посланника Аллаха (мир йому): «Якби я не боявся труднощів для моєї умми, то я б велів їм використовувати місвак з кожним вуду (обмиванням)». (Бухарі).

Абу Хурейра (нехай буде задоволений ним Аллах) передав слова Посланника Аллаха (мир йому): «Якби я не побоювався труднощів для моєї умми, то я б проінструктував використовувати місвак перед кожним намазом». (Тірмізі).

Умму Салама (нехай буде нею задоволений Аллах) передала слова Посланника Аллаха (мир йому): “Джибрил так часто радив мені використовувати місвак, що я боявся за свої зуби». (Табарані).

Очікування Пророком Мухаммадом (мир йому) послання Божественного одкровення з приводу місваком.

Абдуллах ібн Аббас (нехай буде задоволений ним Аллах) передав слова Посланника Аллаха (мир йому): «Я так часто був інструктувати насчет місваком, що я думав, що про місваком буде послано Божественне одкровення». (Муснад Абі Ялаа). (Ці слова Посланника Аллаха (мир йому) зайвий раз підкреслюють величезну значимість місваком. І безмежну Милість Аллаха, що місвак не став фардом для умми, але став великою сунной. Тобто за використання людина отримає великі блага і нагороди (однією з яких буде те, що завдяки користуванню місваком людина зможе сказати «Ля іляха илля Ллах» перед смертю!!), але за невикористання НЕ буде гріха, просто людина сама позбавить себе незліченних благ і баракята.)

Місвак і сон Пророка Мухаммада (мир йому).

Ібн Умар (нехай буде задоволений ним Аллах) передав слова Посланника Аллаха (мир йому): «У сні я бачив себе, що чистить зуби місваком. Потім до мене підійшли дві людини, один старше, а другий молодше. Коли я дав місвак тому, хто молодше, мені було велено дати старшому. Так що я дав місвак старшому з них ». (Мішкаат).

Місвак в житті Пророка Ібрагіма (мир йому).

Саййідіна Ібн Аббас (нехай буде задоволений ним Аллах) пояснює наступне щодо тафсир аятана з Сури Аль-Бакара Священного Корану, де говориться, що Господь випробував Ібрахіма особливими веліннями, які він (Ібрахім) виконав.

«Він (Пророк Ібрагім – мир йому) був дан тест щодо тахарата [очищення], 5 пунктів у відношення голови і обличчя, і 5 – тіла. 5 щодо обличчя та голови наступні – підрівнювати вуса, полоскати рот, промивати ніс водою, використовувати місвак і догляд за волоссям. А 5 пунктів у відношення чистоти тіла, наступні – підстригати нігті, робити обрізання, видаляти волосся з областей пахв і лобка і робити істінджа [очищатися після справления потреби]. (Тафсир ібн Касир).

Використання місваком після пробудження від сну.

Аїша (нехай буде нею задоволений Аллах) передала, що завжди, коли Посланник Аллаха (мир йому) прокидався від сну, будь це вночі чи вдень, то використовував місвак і робив вуду (обмивання).

Місвак вночі.

Аїша (нехай буде нею задоволений Аллах) передала, що вода для обмивання та місвак завжди були готові для Посланника Аллаха (мир йому). І коли він прокидався вночі, щоб зробити намаз-тахаджуд, то він використав місвак (перед намазом). (Абу Дауд).

Передано Саййідіной Хузейфа, що коли Посланник Аллаха (мир йому) прокидався вночі, то він чистив рот місваком ». (Ас-Сіааях).

Також Аїша (нехай буде нею задоволений Аллах) передала, що для Посланника Аллаха зазвичай були приготовлені 3 слід. посудини: одна з водою для вуду, інша з місваком, а третя з питною водою. (Той факт, що місвак знаходився нарівні з водою, зайвий раз доводить важливість місваком.)

Використання місваком при вході в будинок.

Шурайр ібн Хаан запитав Аішу (нехай буде нею задоволений Аллах), «З чого починав Пророк Мухаммад (мир йому), коли він приходив додому (входив в будинок)?» «С використання місваком», відповіла вона. (Мішкаат).

Алляма Мунаві дає свої коментарі з цього приводу; «Ми повинні говорити слова вітання, коли входимо в будинок (Ас-Саляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятух). В цьому привітанні є Ім’я Аллаха. А ім’я Аллаха має вимовлятися чистим ротом.

Також по прибуттю додому рекомендується поцілувати дружину, показуючи їй свою любов і увагу. Значить, теж треба стежити за тим, щоб рот був чистим, щоб не заподіяти дружині неприємності.

Використання місваком перед читанням Корану.

Саййідіна Алі (нехай буде задоволений ним Аллах) передав, «Істинно, ваші роти – шляхи до Корану. Так що чистите їх (користуйтеся) місваком ». (Ібн Маджа).

фукаха (Вчені з фікху) сказали, що це мустахаб [бажано] – користуватися місваком перед читанням Корану.

Саййідіна Алі (нехай буде задоволений ним Аллах) передав, «Ми були інструктовано користуватися місваком. Коли людина починає намаз (встає на намаз), то з’являється ангел, який стоїть біля нього і уважно слухає читання Корану (те, що вимовляється в намазі). (Поступово) ангел наближається до людини, поки не буде знаходиться буквально у його рота. І все, що людина вимовляє в намазі з Корану, все це прямо доноситься до ангела (входить в нього). (Ас-Суннатуль-Кубра).

Використання місваком перед зустріччю або зборами.

Ібн Тамімі ібн Аббас передав зі слів свого батька, що Посланник Аллаха (мир йому) сказав: “Чому твої зуби такого кольору, коли ти прийшов до мене? Треба користуватися місваком». (Аль-Муджамуль Кабір з Табарані). ( З цих слів Посланника Аллаха (мир йому) стає ясно, що перед зустріччю або зборами треба користуватися місваком, щоб уникнути поганого запаху з рота, нальоту на зубах, що може призвести неприємне враження у оточуючих.)

за матеріалами islamhouse. com

Знаходять:

  • місвак купити